Za tři čtvrtiny roku 2017 odletělo z brněnského letiště o 55 tisíc lidí víc než loni

Brno 27. října 2017

Úspěšných prvních devět měsíců

Za první tři čtvrtletí odbavilo brněnské letiště téměř 416 tisíc pasažérů. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku tak počet cestujících vzrostl o patnáct procent. Z toho zhruba 206 tisíc lidí cestovalo do oblíbených prázdninových letovisek. Právě období prázdnin je na brněnském letišti tradičně nejrušnější v roce a letošní sezóna byla velmi vydařená. Jen v červenci z Brna vycestovalo o 13 tisíc pasažérů více než v roce 2016. Za celé prázdniny dokonce o 25 tisíc lidí více.

Přechod z letního na zimní letový řád

Od 29. října budou večerní lety bmi regional do Mnichova odlétat z Brna o dvě hodiny dříve, než doposud, tedy už v 19:00 hodin. V Mnichově tak cestující budou nově stíhat návazné spoje letecké společnosti Lufthansa až do 40 dalších destinací jako třeba Šanghaj, Hongkong, Berlín či Benátky. S příchodem zimního letového řádu se mění i čas odletů společnosti Wizz Air do Londýna Lutonu a to na 21:40 s odletem z Brna. Odlet na londýnské letiště Stansted s leteckou společností Ryanair se posouvá na 17:10 hodin s frekvencí 5x týdně.

Den otevřených dveří

Při příležitosti připomenutí 15. výročí provozování letiště společností LETIŠTĚ BRNO a.s. jsme připravili speciální prohlídky letiště, které se uskuteční pro předem přihlášené zájemce již v sobotu 28. října. Fandové letectví budou moci zblízka nahlédnout do provozu brněnského letiště a dostat se i do míst, které jsou běžně veřejnosti nepřístupné. Prohlédnou si zblízka letadla a čeká je jedinečná možnost projet se letištním autobusem po vzletové a přistávací dráze. Pro účastníky jsou připraveny zajímavé ceny v tematických soutěžích. Prohlídky jsou naplánovány celkem pro dvě skupiny po 30 osobách. První exkurze startuje v 10 hodin dopoledne a druhá v 15.30. Těšíme se na Vás na brněnském letišti.