Letní sezóna 2017 na brněnském letišti

Brno 16. února 2017

Také se už těšíte na léto? Letošní sezóna nabídne od konce března 2017 cestujícím z brněnského letiště možnost vycestovat prostřednictvím sezónních linek, které budou létat v pravidelných časech minimálně do patnácti destinací. Z toho dvanáct prostřednictvím největší české letecké společnosti Travel Service. Novinkou budou sezónní linky z Brna přímo do egypských letovisek Hurghada, nebo Marsa Alam, které budou létat 2x týdně.

Oproti loňsku dojde také k navýšení frekvencí letů do turisticky oblíbených destinací jako je španělská Palma de Mallorca, kam budou létat až tři linky týdně a nebo turecká Antalya, kam loni létaly dva spoje týdně a nově to budou dokonce čtyři.

Kromě sezónních linek společnosti SmartWings bude Travel Service provozovat z Brna také charterové lety např. do řecké Soluně, nebo Prevezy, či Podgorici v Černé Hoře.

Ovšem ještě, než se cestující z Brna rozletí na sluncem zalité pláže, mohou se nechat zlákat výletem do Londýna, Eindhovenu, nebo Mnichova, kam v průběhu loňského roku vycestovala více než polovina všech cestujících. Právě pravidelné linky, které celoročně odlétají z brněnského letiště si už mezi lidmi získaly velikou oblibu. Zájem o ně mělo o více než dvacet tisíc lidí víc než v předchozím roce, tedy zhruba 216 tisíc pasažérů.

Velkým trendem se poslední dobou stávají víkendové pobyty a právě v tomto období je do Londýna i Eindhovenu možné zakoupit zpáteční letenky už od pěti set korun. Jednosměrná letenka do Mnichova pak přijde zhruba na dva tisíce. A právě Mnichov v následujících měsících nabízí spoustu zábavy jako jsou tradiční Slavnosti silného piva u bavorského městečka Sachsenkam, které začínají kolem 19.3. a trvají vždy 10 dní. Pro oslavu postaví na louce pod místní restaurací stan pro několik tisíc lidí. Hitovky jsou podobné jako na Oktoberfestu. Ceny ovšem asi o pětinu nižší.

V Londýně, kam se z Brna létá každý den můžou návštěvníci shlédnout tradiční veslařský londýnský závod - Head of the River Race. V polovině března pak zase mohou zájemci navštívit oslavu na počest svatého Patrika, patrona Irska (St Patrick's Day). Konají se tam průvody, kdy všechno a všichni jsou v zeleném.

A co se týče návštěvy Holandska, není snad příznivější roční období, než jaro. Louky plné rozkvetlých květin a příjemné počasí dokáží vytvořit opravdu neopakovatelnou atmosféru.

Eindhoven, Londýn, ani Mnichov ale nemusí být konečnou cílovou stanicí. Z těchto leteckých dopravních uzlů je možné pokračovat dál do desítek turisticky oblíbených destinací.

Přes Londýn, nebo Eindhoven je například možné cestovat s přestupem jednoduše už za 7 hodin do portugalského Porta. Lety jsou naplánovány tak, aby na sebe bez problémů navazovaly také do Barcelony, nebo skotské metropole Glasgow.

V Mnichově pak v průběhu tří hodin navazuje v obou směrech zhruba 120 letů do dalších 70 destinací po celém světě. Od loňského podzimu je nově posílila nabídka letů z Brna do exotické destinace Punta Cana v Dominikánské republice.